31. august 2018

Mobbing

Hei. Jeg går på x skole . På den skolen er det veldig dårlig miljø og jeg og vennene mine blir mobba av folk som prøver å tøffe seg. Jeg har sagt ifra flere ganger til lærerens der og de har tatt diskusjoner og sluttet en liten periode helt til de starter det på nytt igjen. Dette har vart i flere år og jeg er lei av det

Hei

Vi skjønner godt at du er lei av dette. Sånn skal det ikke være.

Skolen har faktisk en plikt til å sørge for at dette tar slutt. Dette er rektor sitt ansvar. Hvis ting bare blir verre igjen, betyr det at skolen ikke har satt inn riktige tiltak. Da må rektor undersøke nøye hva som er problemet, og hvordan skolen skal løse det. Skolen må jobbe for at miljøet på skolen blir bedre, slik at ingen mobber hverandre. Rektor må lage en tydelig plan om hva skolen skal gjøre. De kan ikke gi seg før det blir bra!

På nettsiden vår kan du lese om hva rektor skal gjøre med mobbingen og hvordan du kan klage. 

Vårt råd er at du og foreldrene dine sier ifra til rektor med en gang. Hvis rektor allerede vet om mobbingen, kan dere melde saken rett til Fylkesmannen. Fylkesmannen er et kontor som skal passe på at skolen gjør jobben sin. Hvis rektor ikke klarer å løse saken, kan Fylkesmannen bestemme hva skolen skal gjøre.

Klikk her for å melde fra til Fylkesmannen.

Vi håper at skolen får slutt på mobbingen fort. Hvis ikke kan du skrive til oss igjen.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv