29. mai 2020

Mine søsken, ting og penger

Jeg har penger og egne ting hos far som jeg ikke får. Etter jeg rømte da jeg var redd og ville være mer hos mor vil han ikke treffe meg. Jeg får ikke treffe søsknene mine heller. Hvordan kan jeg få treffe de og få sakene mine og pengene? Har jeg rett på fri rettshjelp?

Hei, så fint du skriver til oss.

Kan du snakke med moren din om dette?

Siden vi ikke vet så mye om situasjonen din, er det vanskelig å svare helt sikkert. Men hvis du skal bo hos moren din og hun skal ha ansvaret for deg, skal hun også passe på at du får tingene dine.

Når foreldrene dine ikke bor sammen, har de sammen ansvar for å ha en avtale som er god for deg om hvor du skal bo, og hvor mye du skal være hos hver av dem og med søsknene dine. Foreldrene dine skal også ta hensyn til hva du selv ønsker og tenker. Hvis foreldrene dine ikke kommer til enighet, kan dere ta kontakt med familievernkontoret for å få hjelp til å løse dette. De kan hjelpe familier med å samarbeide bedre og komme fram til gode løsninger når foreldre ikke bor sammen. Det er gratis å få hjelp der.

Du kan også kontakte Barnas Jurist. De gir gratis juridisk hjelp til barn og ungdom. De kan fortelle deg om rettighetene dine, og kanskje hjelpe deg å få tingene og pengene dine.

Vi har også skrevet mer om reglene som gjelder når foreldre ikke bor sammen her.

Lykke til! Vi håper det løser seg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv