4. februar 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Mine rettigheter

Hei. Jeg er 16 år og har bodd i Norge siden 2011. Nå viser det seg at min familie står i fare for å bli utvist, da det er noe galt med våre ID papirer. Hvilke rettigheter har jeg i den situasjon? Skal det gjøres individuell vurdering om meg eller skal jeg bare «følge» foreldrenes sak? Jeg har jo ikke gjort noe kriminelt selv. Jeg er veldig bekymret og redd for hva som skal skje med meg. Jeg har vokst opp her og har mine planer om framtiden. Tenker på VGS og utdanning. Jeg kan ikke en gang morsmålet mitt sånn at jeg skal studere der. Jeg føler at livet går i stykker.
Hilsen gutt 16 år.

Hei, så fint du skriver til oss.

Vi skjønner godt at dette er veldig vanskelig for deg, og at du er bekymret!

Det er vanskelig for oss å svare på spørsmålene dine, fordi det vil være mange ting som spiller inn. Men det finnes steder som kan hjelpe deg. Du kan kontakte SIEF eller Barnas jurist (se nedenfor). Da kan du fortelle mer om saken, og de kan hjelpe deg med informasjon og andre ting hvis det trengs.

SEIF står for Selvhjelp for innvandrere og flyktninger.  De kan masse om dette og har kontor flere steder i landet. Du kan ringe eller skrive til det som er nærmest deg.

Barnas jurist gir gratis rettshjelp til barn under 26. De kan finne ut av reglene og gi deg praktisk hjelp.

Vi håper dette hjelper! Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv