11. mars 2019

Min far har brukt opp hele studielånet mitt!

Jeg er en jente som akkurat har fylt 18 år. Jeg går på en privatskole 500 km hjemmefra. Jeg overførte hele studielånet til min far før og etter jeg fylte 18 år for at han skulle betale skolepengene mine. Nå mister jeg skoleplassen min fordi det viser seg at faren min har brukt opp alle pengene mine. Hva kan jeg gjøre? Min far er ikke villig til å betale pengene tilbake.

Hei

Takk for at du skriver til oss.

Vi skjønner at dette er en svært vanskelig situasjon for deg!  Det at faren din har brukt opp pengene dine er ikke greit og heller ikke lov. Du skal kunne stole på foreldrene dine når de skal ta vare på pengene dine. Studielånet ditt tilhører deg og faren din har ingen rett til å ta pengene dine.

Vi anbefaler at du tar kontakt med Barnas Jurist. De kan gi gratis rettshjelp til barn og unge opp til 25 år. Vi håper de kan hjelpe deg litt videre her.

Du kan også kontakte Fylkesmannens kontor i fylket du bor i. Fylkesmannen kan svare på spørsmål om penger og rettigheter. De kan også noen ganger hjelpe med å få tilbake penger som foreldre har tatt.

Du kan også lese litt mer om penger og pengegaver på nettsidene våre.

Vi håper dette ordner seg for deg og at du kan fortsette på skolen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv