8. mai 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Min datter

Hei vi er to frustrerte foreldre til en jente i 8. klasse. Hun ble utsatt for falske rykter i 7. av en hun trodde var en god venninne. Dette har fulgt henne til ungdomsskolen. Hun blir ertet/plaget og trakassert og utsatt for fysiske overgrep fra en jentegjengen på skolen. Vi har hatt møter med skole/ rektor uten at noe forandringer skjer. Vi har også hatt flere samtaler med en i politiet som har med slike saker å gjøre. De har snakket med noen av elevene dette gjelder. Dette førte ingen vei, annet enn at noen av foreldrene hisset seg opp mot oss for å gå til politiet med dette. Datteren vår har fra før litt lærevansker og har nå fått ødelagt snart et og et halvt skoleår pga dette. Vi ønsker i utgangspunktet ikke å bytte skole. Men begynner å vurdere det. For skolen ved rektor gjør lite og ingenting og ting blir ikke bedre. Men eg liker ikke tanken på at mobberne skal vinne dette. Vi ønsker ikke å "ta" noen. Vi ønsker bare at datteren vår skal få være i fred og kunne ha en grei skolehverdag. Er det noe vi kan gjøre her, som vi ikke har prøvd?

Tema:

Hei!

Her på Spør Barneombudet svarer vi på spørsmål fra barn og ungdom om deres rettigheter.

Voksne må sende oss e-post på post@barneombudet.no. For å få hjelp kan dere også ta kontakt med mobbeombudet i fylket dere bor. Dere finner kontaktinformasjon her: http://www.elevombudene.no/

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv