28. september 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Medisiner

Jeg går på sovemedisiner og antidepressiva. Mine fosterforeldre har tatt disse medisinene fra meg fordi at de mener at jeg ikke er deprimert (jeg har fått diagnosen av lege og psykolog). Har de rett til å gjørr dette?

Hei og takk for at du skriver til oss!

Dine fosterforeldre har ikke rett til å ta fra deg medisinene. Fra du er 16 år er du «helserettslig myndig». Det betyr at du bestemmer alt om din egen helse. Du kan selv gå til lege, psykolog og annet helsepersonell uten at fosterforeldrene dine trenger å vite det og uten at de får informasjon om behandlingen. Du kan fortelle legen eller psykologen at fosterforeldrene dine har tatt medisinene dine, og spørre dem hva du skal gjøre med det.

Du kan også fortelle det til saksbehandleren din i barnevernet og be han eller hun om å snakke med fosterforeldrene dine. Barnevernet har omsorgen for deg og har ansvar for å passe på at du har det bra, og at fosterforeldrene dine tar godt vare på deg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv