29. august 2016
Dette spørsmålet og svaret er over 3 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Mamma sin nye kjæreste

Hei, for litt mer enn et år siden fikk mamma seg en ny kjæreste etter at mamma og pappa hadde slått opp. Jeg visste hvem den nye kjæresten til mamma var og likte han egentlig veldig godt. Men så etter noen måneder bestemte mamma og den nye kjæresten for at de skulle flytte sammen og derfor bygde de et nytt hus ilag. Jeg ble veldig glad for det og jeg liker godt stede vi bor på nå og den nye skolen min og har mange venner og kjæreste, og alt er egentlig bra. Men etter vi hadde bodd ilag med kjæresten til mamma har det skjedd litt ting med mamma. Hun har forandret seg veldig og er veldig opptatt av at kjæresten skal ha det bra og det virker som hun er litt mer opptatt av han enn meg og søsknene mine. Ikke bare det men jeg liker kjæresten til mamma mindre og mindre og han virker alltid så sur på meg og søsteren min. Han kjefter på oss og smiler aldri til oss og mamma er liksom helt på hans side. Jeg føler at jeg ikke kan være meg selv så mye hjemme og at jeg ikke kan gjøre ting jeg vil uten at han og mamma skal kommentere eller kjefte. Jeg savner veldig mye tiden vi bodde alene med mamma. Det har seg sånn at han jobber offshore så han er 2 uker vekke og 1 måned hjemme, og da han ikke er hjemme er alt så mye bedre. Mamma er som seg selv og jeg kan endelig \"komme hjem\". Det er hvertfall sånn det føles som. Jeg liker godt plassen vi bor på å vil ikke flytte fra den. Men det er bare kjæresten til mamma som ødelegger det. Alt er bare dritt når han et hjemme. Jeg og søsteren min bor også av og til og pappaen min, men han jobber på båt så han er vekke i 5 uker og er hjemme i 5 uker, så når han er hjemme så er vi litt hos han også. Søsteren min er mer hos han enn meg siden jeg vil bo litt mer hos mamma pga forholdene rundt der, nærmere skole, venner, kjæreste osv. Men søsteren min har gitt klar beskjed om at hun vil bo mer hos pappa pga den nye kjæresten til mamma. Hun liker han ikke i det hele tatt. Jeg vil gjerne få en slutt på dette men vet ikke hvordan. Vi har prøvd å snakke med mamma men hun benekter alltid for sånn som vi sier at hun er i nærheten av kjæresten. Det hjelper liksom ikke. Jeg er glad i mamma og vil det beste for hun, men jeg vil også ha det litt bedre når jeg er hjemme eller i nærheten av kjæresten til mamma.

Hei,

Så fint at du skriver til oss om dette.

Vi forstår at dette er vanskelig for deg. Du er ikke alene om å ha det sånn. Mange synes det er vanskelig når foreldre får ny kjæreste, for eksempel fordi forholdet man har til moren eller faren sin forandrer seg.

Det er viktig at du får det bedre hjemme med moren din. Du har rett til å ha det trygt og godt hjemme. Det er foreldrene dine som skal passe på at du har det bra, og gi deg den støtten du trenger.

Du skriver at du har prøvd å snakke med moren din, men at hun benekter hvordan hun blir med kjæresten. Det er viktig at moren din forstår hvordan du har det. Selv om hun ikke er enig i alt du sier er det viktig at hun respekterer at det er sånn for deg.

Vi anbefaler at du prøver å snakke med moren din en gang til. Prøv å forklar akkurat hvordan du har det, og hvordan det føles for deg. Noen ganger kan det hjelpe å ha med seg en voksen når man snakker med foreldrene sine om vanskelige ting. Du kan for eksempel vise det du skriver til en annen voksen som du stoler på, og spørre om den kan hjelpe deg å snakke med moren din. Kanskje kan du snakke med faren din? Eller helsesøster eller lærer?

denne siden har vi laget noen råd om hvordan du kan snakke med voksne om noe som både er vanskelig og viktig. Vi håper og tror den kan være nyttig for deg når du skal snakke med moren din igjen.

Hvis dette ikke hjelper vil vi gjerne at du skriver til oss igjen.

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv