9. oktober 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

mamma, osv

hei. Jeg vil ikke bo hjemme lenger. mamma er alltid sur å hun blir sur for ingenting. jeg har 2 søsken, en jente på 8 og en gutt på 11. Jeg føler at mamma bare driter i meg og at hun ikke bryr seg om meg, mamma kjøper bare ting/kler osv til søsknene mine når de har nokk og jeg har nesten ingenting. jeg har bare en seng, pult skap men nesten ikke noe klær, hun kjøper bare ting til de andre men ikke meg. mamma pleier også og kommentere på kroppen min for hun pleier å si at jeg har blitt sjukk eller at jeg ikke må spise så mye og jeg er ikke sjukk men når hun sier det så blir jeg såra. hun pleier også å slå meg når hun blir sur åg hun skjefter hele tiden. og noen ganger så føles det som om det er jeg som oppdrar søsknene mine siden det er jeg som må hjelpe de med leksene og jeg må også lage middag noen ganger og noen ganger så pleier mamma å komme seint på kvelden når vi skal legge oss og det gidder jeg ikke mer av. jeg orker ikke mer av det hun pleier noen ganger å banne til oss, låse oss på rommet og true oss og når vi griner så trøsten hun oss ikke hun sier at vi må holde skjeft eller så låser hun oss inne på rommet. jeg er også ganske deprimert og jeg har vert det i en god stund men det er ingen som legger merke til det. jeg klarer ikke å leve sån for pappa bor heller ikke hos oss men jeg liker han ikke. jeg føler heller at han ikke bryr seg iom meg han pleier å ringe meg hver dag men det eneste han spør om er om jeg er flink på skolen, om jeg får bra karakterer osv. jeg har vurdert mangen ganger om det er bedre å bare dø får jeg orker ikke å leve sån. jeg føler at jeg ikke har noen det eneste jeg gjør er å dra på skolen, komme hjem, gjøre lekser, dra på fotballtrening, drar hjem osv og legger meg \. og nboen ganger sp pleier jeg å være med venner men uansett så føler jeg meg alene for jeg føler at jeg ikke har noen ekte venner eller at det ikke er noen som bryr seg om meg. alle driter i meg. jeg klarer ikke p bo hjemme. jeg orker ikke mer

Hei, så fint at du skriver til oss hos Barneombudet.

Vi tror kanskje at du har skrevet til oss før. Hvis svarene våre ikke har vært til hjelp for deg, vil vi gjerne at du sier ifra til oss om dette. Du kan sende det her på Spør Barneombudet, eller sende en e-post til post@barneombudet.no. Da vil det være enklere for oss å gi deg informasjon og råd som er til hjelp for deg.

Sånn du beskriver at du har det hjemme skal det ikke være, og vi skjønner at dette er vanskelig for deg. Foreldre har ikke lov til å slå barna sine, eller behandle deg på en måte som skremmer deg eller gjør deg usikker. De har derfor ikke lov til å låse deg inne på rommet, true deg, kjefte på deg hele tiden, eller si ting som sårer deg. Du har rett til å bli tatt vare på av foreldrene dine og få god omsorg.

Heldigvis finnes det noen som kan hjelpe deg i den situasjonen du er i, og det er derfor viktig at du ikke gir opp. Barnevernet skal hjelpe barn som ikke har det bra hjemme. De kan hjelpe barn så de får det bedre hjemme, eller de kan bestemme at du skal bo et annet sted hvis de mener det er best for deg.

Vi vil anbefale deg å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Da vil du komme i kontakt med noen som jobber i barnevernet. De voksne som jobber der er flinke til å snakke med barn som har det vanskelig, og kan hjelpe deg videre.

Hvis du synes det er vanskelig å ringe, kan du også sende oss en e-post til post@barneombudet.no, så kan vi hjelpe deg med å komme i kontakt med barnevernet.

Det viktigste er at du får snakket med noen voksne som kan hjelpe deg videre, og at du ikke gir opp. Alle kan få hjelp til å få det bedre, også du!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv