4. januar 2019

Mamma og meg

Hei!
Jeg er en jente på 12/8 år. Jeg bor sammen med mamma og pappa vet jeg ikke hvor er. Veldig ofte krangler jeg og mamma det bare sjer. Jeg har ADHD og blir fort sint men når mamma er sint tror jeg hun ikke er glad i meg. Når jeg skriver i dagboka mi om henne sier hun at det jeg skriver er tull når det egentlig er sant.
Mamma er forelsket tror jeg i en som heter (…) Når mamma snakker med venninene sine og når jeg hører på og mamma ikke hører meg hører jeg at de snakker om ham. Når jeg spør Mamma om noe som handler om ham sier mamma: «hvem er det?» Jeg tror mamma ikke vil si det til meg men hvorfor? Er hun egentlig full når hun drikker 1 hel flaske vin og 2 flasker Ass Julebrus fordi Ass er jo et Arcohol merke? Er hun egentlig glad i meg når hun er sint i tonen til meg og blid i tonen mot venniner, sier at jeg maser når jeg ikke gjør det og er slem ,slår meg,klyper meg hardt i armen sonn at jerg blir rød og bestemmer alt??????????????????Håper på svar!Jeg har skrivd til dere før altså😊!Håper jeg får det bedre i livet hvis dere plissss kan gi meg noen tips til h a jeg kan gjøre sonn at jeg og mamma får det bedre!Takk😊.

Hei, så fint du skriver til oss igjen!

Det er veldig fint du spør om hjelp til hvordan du og mammaen din kan få det bedre. For det finnes steder dere kan få hjelp!

Moren din har ikke lov å slå deg eller klype deg hardt i armen. Det er heller ikke greit hvis hun drikker for mye. Det kan hende at moren din trenger hjelp til å være en god forelder. Det finnes steder som kan hjelpe moren din, og som kan hjelpe dere å få det bedre sammen. Barnevernet har et spesielt ansvar for å hjelpe barn som har det vanskelig hjemme.

Her finner du steder som kan hjelpe deg.

For at dere skal få hjelp er det viktig at du snakker med noen om dette. Det kan være en voksen du stoler på, som helsesøster på skolen eller en lærer. Du kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Der får du snakke med en voksen som vil hjelpe deg.

Her kan du få tips til hvordan ta en vanskelig samtale med en voksen.

Mammaen din er helt sikkert glad i deg selv om hun blir sint. Noen ganger er det faktisk sånn at man er hyggeligere i stemmen til venner, mens man blir fortere sur og irritert på den nærmeste familien. Det er egentlig både rart og dumt, men likevel ganske vanlig. Men det er ikke bra hvis moren din er mye sint, sånn at du blir redd eller lei deg.

Vi håper denne informasjonen er nyttig, og at du tar kontakt med noen som kan hjelpe deg videre!

Skriv gjerne til oss igjen!

Hilsen oss hos Barneombudet

(PS: Vi har tatt bort navnet på han moren din kanskje er forelsket i, så ingen skal kjenne deg igjen.)

Spørsmålsarkiv