12. november 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Mamma nekter meg ting

Min mamma nekter meg å dra å spille håndball kamp (helt gratis) fordi jeg glømte å gå til tannlegen, det jeg spør om er : har hun lov å ta ifra meg det? Som en straff? For hun bruker å ta telefon min også

Hei,

Fint at du kontakter oss.

Vi skjønner at du er lei fordi moren din nekter deg å gjøre ting du liker som straff for at du glemte tannlegetimen din. Du skriver også at moren din av og til tar fra deg mobiltelefonen når du gjør ting hun ikke er fornøyd med.

Det er foreldrene dine som har ansvaret for deg. De skal hjelpe og støtte deg gjennom barndommen og ungdomstiden. Foreldre kan også sette grenser for barna sine. Slike grenser kan barn av og til være uenige i. Det kan derfor være viktig at du forstår hvorfor moren din gjør det hun gjør.

Vi vil anbefale deg å snakke med henne om dette. Barneombudet har laget en egen side som heter «Den vanskelige samtalen med en voksen». Her finner du noe gode tips på hvordan du kan gå fram.

Vi håper dette ordner seg for deg. Ta kontakt med oss igjen om det er noe mer du lurer på.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

 

 

Spørsmålsarkiv