31. mai 2019

Mamma er sur hele tida

Hei, eg er en jente på snart 13 år, å mamma er sur på meg nesten hele tida å foreldra mine er skilt å pappa bor langt unna men eg liker meg på plassen eg bor på men eg vil bo lks 50/50 eller mer hos pappa men eg vil at han skal flytte hit, han har ny kjæreste og mamma har ny kjæreste og eg liker ikke så godt kjæresten til mamma fordi han med kjefter og er sur hele tida og dem ligger på sofaen hele tida osv, ka kan eg gjøre?

Hei!

Det er veldig bra at du tar kontakt med oss og forteller hvordan du har det.

Det første du kan gjøre er å snakke med faren din om hvordan du har det og at du ønsker å bo mer hos han. Hvis ikke faren din kan flytte nærmere, kan dere snakke sammen om hvordan du likevel kan være mer hos han.  Pappaen din kan ta kontakt med familievernkontoret. Familievernet kan hjelpe familier hvis man ikke helt har funnet ut hvordan barna skal dele på å bo.

Lenke til oversikt over familievernkontorene i Norge

Fordi du er over 12 år så skal det legges stor vekt på din mening. Det betyr at foreldrene dine må høre på deg og legge stor vekt på at du ønsker å bo mer hos pappa.

Noen barn og unge kan synes det er vanskelig å snakke med voksne om en del ting. Det er helt forståelig. Vi har derfor laget noen tips til hvordan du kan ta opp vanskelige ting med voksne. Disse finner du her.

Vi har også mer informasjon om å endre avtale om bosted når foreldre ikke bor sammen på denne siden.

Vi håper det ordner seg for deg og at foreldrene dine blir enige om en ordning som er bra for deg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv