7. februar 2019

Mamma

Kan mamma bestemme hele livet mitt?? F.eks når jeg var mindre så snakket hun alltid om at jeg ikke skulle ha noe seksuell kontakt med gutter til jeg hadde job å det respekterer jeg men det største problemet nå er vel at hun bestemmer over mitt å mitt fars liv, hvem vi kan snakke med å hvem vi ikke kan snakke med. Å jeg har ikke lov til å forsvare meg når hun sier ting pluss at nå som jeg har kjæreste å de er borte så ber de naboene om å passe på at ingen kommer inn i huset utenom meg. At jeg ikke har låv til å være med kjæresten min enn en gang i uka å om jeg er der to ganger i uka så er det for mye. Jeg synes jeg er innestengt inne i huset hele tiden som om jeg var i et fengsel

Hei,

Du sier at du føler deg som i et fengsel hjemme. Det høres ikke bra ut.

Du er 16 år og moren din kan ikke bestemme over hele livet ditt. Du bør for eksempel få lov til å ha en kjæreste. Moren din kan ikke bestemme hvem du skal snakke med eller ikke snakke med bortsett fra hvis hun er bekymret for at de ikke vil deg noe godt, eller at du henger med folk som har dårlig innflytelse på deg.

Foreldre skal ha omsorg for barna sine, og passe på dem, men barn har også rett til å bestemme mer selv ettersom de blir eldre. Du har også mer rett til privatliv når du blir eldre.

Når foreldre kontrollerer for mye av ungdommers liv, finnes det flere som kan hjelpe. På denne nettsiden kan du lese mer om hva som er for mye kontroll, og hvor du kan få hjelp.

Vi håper det løser seg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv