5. april 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Jeg har lyst til å bli vegeterianer.

Jeg har lyst til å bli vegetarianer men mamma og pappa er i mot det. Jeg har også en venn som er vegetarianer, Hun har vet det i to år nå og i jul tok hun en blodprøve for og se om hun ikke manglet noe i kroppen, men det gjorde hun ikke. Jeg har sagd det til mamma og pappa men de hører ikke på hva jeg vill. spørsmålet mitt er: Hvorfor trodde du mamma og pappa er i mot det ?

Hei,

Du spør oss om hvorfor vi tror foreldrene dine er i mot at du skal være vegetarianer. Det er litt vanskelig for oss å gi et svar på.

Uansett vet vi at noen kan være bekymret for at barna ikke får i seg den næringen som kan være nødvendig når et barn vokser. Andre foreldre synes det kan være litt slitsomt og kanskje dyrere å lage flere menyer som skal dekke ulike ønsker og behov i en familie.

Begrunnelsene for at foreldrene dine ikke ønsker at du skal være vegetarianer kan være mange. Du bør derfor be dem om en forklaring.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv