23. mars 2020

Løy

Hei, Jeg var i biblioteket etter skolen fordi vi hadde leksehjelp men jeg hadde tygges med meg så so en vikar at jeg hadde tygges i munnen og da slandra hun til kontakt lærern min så hun sa at jeg kommer til å få anmerkning etter leksehjelp gikk jeg hjem og lærern min ringte moren og fortalte det som skjedde k biblioteke moren min ble skuffet og hun ville ha samtale med lærern min for a se hvordan jeg er på skolen men samtalen var etter skolen neste dag jeg fortalte kontakt lærern min at moren min slår meg men det var ikke sant jeg sa det fordi jeg ville at hun skulle ikke si til moren min at jeg er dårlig på skolen hvis hun sier det da må jeg flytte skole men det har jeg ikke lyst til så fortalte lærer det til sosial lærer og rektor men nå sa de det til BARNEVERNET hva skal jeg gjøre det er første gang jeg lyver på en farlig måte egentlig jeg ødelegget familien min og live mitt faktisk jeg er frekk mot moren min jeg hører ikke på beskjeden hennes vil ikke hjelpe henne KAN DU VÆR SÅ SNILL HJELPE MEG

Hei, så fint du skriver til oss!

Alle kan gjøre feil. Det viktigste er at man forsøker å rydde opp igjen. Det kan du gjøre ved å innrømme at du gjorde feil, og at fortelle at du ønsker å ordne opp i det.

Vårt råd er at du forteller dette til barnevernet og læreren, akkurat sånn som det er. Det kan godt hende de forstår deg og tror på deg. Barnevernet kommer kanskje til å snakke med deg og familien din. Men det betyr ikke at du har ødelagt noe. Hvis du har det fint hjemme vil nok barnevernet avslutte saken.

Hvis du synes det er vanskelig å si ifra kan det være lurt å forberede seg. Skriv ned det du ønsker å si så du får med alt. Du finner flere tips her: Tips til hvordan du kan ha en vanskelig samtale med en voksen. 

Fortell også at du ikke vil bytte skole. Du har rett til å bli hørt, og moren din skal legge vekt på hva du ønsker.

Vi håper det ordner seg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv