10. januar 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Lomme penger

Hei, jeg vet dette er et dumt spørsmål men, er det sånn at barn skal få lomme penger eller er det helt opp til foreldrene? Jeg tjener ikke lomme penger og får heller ikke få det jeg vil ha om jeg spør er det mugelig at jeg kan få hjelp av dere?

Hei,

Takk for spørsmålet ditt.

Det stemmer at det er foreldrene dine som avgjør om du skal få lomme- penger eller ikke. Familier er forskjellige. Noen mener at barna kan få litt penger for å gjøre noen oppgaver hjemme, andre mener at i en familie skal alle bidra på lik linje.

Som du sikkert er klar over, så har foreldrene dine plikt til å ta vare på deg og sørge for at du har det du trenger. Les mer om Hva bestemmer foreldrene dine? 

Du kan forsøke å ta en samtale med foreldrene dine og forklare hvorfor det er viktig for deg å få mulighet til å tjene noen penger. Det er ikke sikkert de vil eller kan gi deg lommepenger, men kanskje de kan hjelpe deg eller veilede deg til å se etter en enkel ekstrajobb. Les mer om egen økonomi og arbeid.

Vi har også laget en side som heter den vanskelige samtalen med en voksen. Her gir vi tips på hvordan du kan forberede deg på å snakke om litt vanskelige temaer i familien.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv