25. september 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Leirskole

Hei, jeg har gruet meg minst 1 mnd føre leirskolen. Jeg tror jeg har angst for å sove borte. Ingen tar dette på alvår. Jeg har snakket med lærere osv. Ingen kjønner hvor vondt dette gjør. Jeg vil apsolut ikke. Jeg vet komunen bestemer, at man kan sende brev til rektor osv, men dette er på mandag. Jeg har ikke lyst, hjelp

Hei,

Takk for spørsmålet ditt.

Vi håper du har snakket med foreldrene dine om dette. Hvis ikke, så bør du det. Du skriver til oss å sier at ingen tar dette alvor, men det betyr ikke at foreldrene dine skal la være å diskutere dette med deg.

Foreldrene dine skal gjøre det de kan for at du skal føle deg trygg. En slikt ansvar har også lærene på skolen din. Det er derfor viktig at de voksne vet hvordan du har det før du reiser på en slik tur.

Er det så vansklig for deg at du ikke kan reise, så er det en avgjørelse foreldrene dine må ta samme med deg.

Har du allerede dratt på leirskolen, så håper vi at du har det fint. Forsetter det å være vanskelig for deg, så snakk med de voksne som er med. Lærere og de som driver leirskoler har møtt flere barn som synes det kan være skummelt å være på leirskole. Uansett pleier de å være flinke til å finne gode løsninger slik at barna har det så bra som mulig.

Vi håper dette ordner seg på en god måte!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv