6. august 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

leggetid

hei
jeg lurer på når kan man egentlig bestemme over leggetiden din selv å når kan du velge når du skal stå opp selv? må man vente til man er 18?

Hei,

Takk for spørsmålet ditt.

Barn og unge skal gradvis få lov til å bestemme mer og mer over sitt eget liv ettersom de blir eldre. Likevel er det slik at det er foreldrene dine som har plikt til å passe på deg og sørge for at du har det bra fram til du er myndig. Les mer om rettigheter i familien og hjemme

Så lenge foreldrene dine har omsorgen for deg, så kan de kreve at du har innetider, leggetider og tider for å stå opp om morgenen. Disse klokkeslettene bør jo settes i sammenheng med hvor gammel du er.

Uansett har du rett til å si din mening og det beste er at dere kommer fram til en enighet. Synes du det er vanskelig å komme fram med meningene overfor foreldrene dine, så kan du ta en titt på denne siden Den vanskelige samtalen med en voksen. Kanskje finner du noen gode tips på hvordan du kan gå fram her.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv