12. september 2019

Lang skoleskyss

Hei
Jeg bor annenhver uke hos mamma og pappa. Det har nå blitt satt opp utrolig lang skoleskyss for meg og broren min på 13 til skolen
Vi hentes av taxi på morgenen ca 0645 og blir kjørt til en buss som går 0657, videre må vi bytte buss to ganger til og kommer til slutt til skolen 25 minutter før skolestart klokken 08.15, vi må også gå 10 minutt fra siste bussen, samt gå litt mellom de 3 bussene. Totalt må vi reise med 1 taxi og 3 busser for å komme til skolen og bruke 1 og en halv time på dette.
Hjem igjen er det litt forskjellig fra dag til dag, men reisetiden varierer fra i overkant av 1 og en halv time til over 2 timer, og vi må ta 2, 3 eller 4 busser samt en taxi for å komme oss hjem de forskjellige dagene
Jeg syns dette tar utrolig mye tid og det gjør at jeg ikke kan delta på treninger, og går glipp av tid til lekser etc.
Det er bare 2 mil til skolen hjemmefra og med taxi ville det tatt under en halv time hver vei
Har de lov til dette?
Mamma har klaget til både fylke og kommune men vi får ingen svar.
Vurderer og slutte å bo hos mamma pga dette, enda det er hos henne jeg egentlig vil bo mest

Tema: Skole

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Skoleskyssen skal organiseres på en måte som er bra for deg. Det er kommunen og fylkeskommunen som bestemmer hvordan skyssen skal organiseres, så det er bra at moren din har tatt kontakt med dem.

Vi foreslår at du viser moren din denne siden som forteller mer om hvilke rettigheter du har. Kanskje reisetiden eller ventetiden din er for lang, men det er dessverre vanskelig for oss å si noe om.

Vi håper dette var til hjelp.

Hilsen fra oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv