16. mars 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Lærer tvinger meg

Hei, jeg var på skolen idag og jeg så at en norsk lysfarget jente i klassen kastet søppel når læreren ikke sa ifra at vi fikk lov, men når jeg(utelandsk og mørkehudet) gjorde det kom hun rasende og sa: du kan ikke gjøre det, tror du at du har andre regler? Også sa hun til meg: gå å hent den i søppelkassa. Jeg selv ville ikke og spurte for sikkerhetskyld: med hendene mine i søppel kassa? Også sa hun: ja, hent den nå!
Hadde hun rett til å gjøre det? Hun sa ingenting til den andre jenta, men når jeg gjorde det ble huk rasende. Hun gjør dette ofte, men ikke bare mot meg. Jeg lurer på om hun har lov til å gjøre dette? Hjelp meg!

Hei,

Det er leit å høre at du opplever å bli behandlet annerledes enn andre med lys hud på skolen.

Alle som jobber på skolen skal sørge for at dere har det bra når dere er der.  Ingen skal diskrimineres på skolen på grunn av hudfargen sin eller hvor de kommer fra. Det står i opplæringsloven. Regelen er ekstra streng når det er en lærer som diskriminerer.

Du kan si fra til rektor om hvordan du opplever læreren din. Du kan be om at rektor gjør noe for å stoppe dette. Hvis rektor ikke gjøre noe, kan du klage til Fylkesmannen i ditt fylke. Du finner fylkesmannen i ditt fylke her.

Her kan du lese mer om hvordan du kan gå fram.

Lykke til, vi håper det ordner seg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv