9. november 2018

Lærer bestemmer

Hei. Skolen min har fortalt meg at jeg ikke får lov til å være med de ett år eldre bestekompisene mine i friminuttene fordi skolen mener at de har dårlig innflytelse på meg. Men de er mine eneste og bestevenner. Det er alltid en lærer som følger etter meg og følger med om jeg er med de eller ikke. Har skolen lov til dette?

Hei!

Skolen skal hjelpe deg sånn at du har det trygt og godt på skolen. De kan normalt ikke forby deg å være sammen med vennene dine. I noen tilfeller har skolen mulighet til å følge etter deg og se hva du gjør, for eksempel om du har mobbet andre og det er nødvendig for at du ikke skal gjøre det mer.

Om lærerne din mener at vennene dine har en negativ innflytelse på deg bør de snakke med deg om hvorfor de mener det. De bør da sørge for at du også kan si din mening om dette, og hvordan du opplever å bli fulgt etter.  Vi har skrevet mer om din rett til å bli hørt her.

Dersom lærerne dine ikke tar initiativ til å snakke med deg om dette er det nok lurt at du gjør det. For å få det bedre på skolen er det ofte viktig å fortelle til en voksen på skolen hvordan du har det. Dette kan for eksempel være en lærer, sosiallærer eller helsesøster.

Hilsen oss hos barneombudet

 

Spørsmålsarkiv