3. desember 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Kutte kontakt med mamma?

Hei,
Jeg har hadd det bra helt til mammaen min begynte og snakke med meg. Vær gang hun ringer meg så snakker hun stygt om faren min og så begynner hun og snakke om hvor mye hun syntes vi har vært dårlige dattere og så sier hun at hun er glad i oss og så legger på. Det er 4 månder Sinsen vi begynte og snakke igjen msn jeg vet ikke om jeg vill ha kontakt med henne. Hun har altid vært voldelig og truet oss med ting hvis vi gjorde noe falt da vi var mindre (4-8)
Jeg har ikke lyst til og snakke med pappa om mamma og jeg vet ikke om dette er en god nokk grunn til og snakke med folk på skolen.

Hei og takk for at du skriver til oss om dette!

Vi anbefaler at du snakker med helsesøster på skolen, eller noen andre voksne du stoler på, om hvordan du har det når du har kontakt med moren din. Fortell dem også om vold og trusler da du var mindre.

Du har også rett til å gi uttrykk for din mening, og denne meningen skal bli tatt på alvor og tillegges vekt. Familievernkontoret kan hjelpe deg med å snakke med foreldrene dine om hvor mye kontakt du skal ha med moren din. Du kan snakke med familiekontoret alene, slik at du kan fortelle dem hvordan du har det, og de kan snakke med foreldrene dine.

Du kan lese litt mer om hva familievernkontoret kan gjøre og hvordan du kan kontakte dem her. Hjelpen er gratis.

Skriv gjerne til oss igjen om det er mer du lurer på!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv