1. november 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Krav på penger til klær

Hei, jeg er under barnevernet og lurer på hva jeg har karv på når det gjelder penger til klær jeg fikk nylig avslått søknaden min om penger til klær fordi jeg har et beløp jeg skal få når det gjelder barnebidrag den er på 6000 men han jeg bor med på instutisjonen får også barnebidrag men han får ekstra penger til klær og alt han trenger. barnebidragspengene er noe jeg hadde tenkt til å sette av på sparing så jeg får et godt utgangspunkt når jeg kommer ut av barnevernet så det er noe jeg ikke vil bruke itillegg blir det for lite med 6k da jeg mangler en del klær jeg mangler blant annet vinterjakke, vintersko, varme vinterklær, sokker, undertøy, bukser og gensere. hørte av en av de ansatte at hun trodde kravet på det man skulle få årlig til nødvendige klær og utstyr var 10 000 men jeg spørr dere her så jeg har et godt argument til å legge frem for saksbehandleren min

Hei, og takk for spørsmålet ditt!

Når du bor på institusjon, har du ikke krav på en bestemt sum penger. Men du har krav på å få penger til nødvendige klær og andre ting du trenger. Hvor mye du skal få til dette, er noe som barneverntjenesten må vurdere. Vi kan derfor ikke svare på hvor mye du har krav på.

Vi anbefaler deg å ta kontakt med Barnas jurist. Her jobber det mange flinke jurister som hjelper barn og unge med sine rettigheter. Barnas jurist er helt gratis! De kan hjelpe deg med å vurdere om situasjonen din er god nok eller ikke, og hva du eventuelt kan gjøre hvis de mener den ikke er det. Noen fra Barnas jurist kan også være med deg i møter med barnevernet og institusjonen, dersom du ønsker det.

Du kan også ta kontakt med fylkesmannen. Fylkesmannen skal passe på at barn og ungdom på institusjoner har det bra. Vi syns det er lurt om du først kontakter barnas jurist som kan hjelpe deg å kontakte fylkesmannen hvis de mener at dette er lurt!

Vi håper det løser seg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv