23. august 2019

Krangling/ syk mamma

Hei, jeg hører moren å faren min krangler noe ganger. Mamma klikker helt å blir helt gæren. Ganske sikker på at hun er psykisk syk hvordan kontakter jeg hjelp?

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Dette høres ut som en kjip situasjon for deg, og vi er glad du har skrevet til oss. Vi skal prøve å gi deg noen gode råd.

Det er ganske vanlig at foreldre krangler, men at du opplever at moren din klikker og blir gæren er ikke greit. Har du forsøkt å prate med faren din om hvordan du opplever situasjonen?

Dersom du ikke vil gjøre dét så kan det være lurt å prate med helsesykepleieren på skolen eller på helsestasjonen der du bor. Han eller hun vet mye om hvilke muligheter som finnes i din kommune for å få hjelp, og kan også hjelpe deg i denne situasjonen. Dersom ikke dét er et alternativ så er dette også noe du kan ta opp med fastlegen din.

Om situasjonen blir veldig vanskelig kan du også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. De er vant med å prate med barn i vanskelige situasjoner, og kan kontakte hjelp i kommunen der du bor.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv