15. mai 2018

Konfirmasjonspenger

Jeg kan lyst til å kjøpe en iPhone X, foreldrene mine tar konfirmasjons pengene mine å sier at jeg ikke har lovt. Som det står på nettsiden deres: "Du har rett til å bestemme over pengar du har tent sjølv. Foreldra dine kan berre setje grenser dersom fylkesmannen er einig". Er det da noe jeg kan gjøre for å få de til å akseptere det. Jeg fortalte de også om det at jeg har rett til det, men da brydde de seg ikke.

Mvh
xxx

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Du har helt rett i at pengene du har fått til konfirmasjonen er dine penger, og at du kan bruke dem på hva du vil. Men man skal ta hensyn til hva de som har gitt deg pengene har ment at du skal gjøre med dem.

Foreldrene dine skal gi deg råd om hva som er lurt. De kan for eksempel si at du bør spare pengene til du blir eldre, og det kan være gode grunner til å lytte til råd fra foreldrene sine.

Vi kan ikke råde deg til å gjøre så mye annet enn å prøve og snakke med foreldrene dine igjen. Forklar at du mener at konfirmasjonspengene er dine penger, og vis frem det vi skriver på våre nettsider. Forklar hvorfor du vil bruke dem på en Iphone X, og eventuelt få foreldrene dine til å fortelle deg på en skikkelig måte hvorfor de mener at du ikke skal gjøre det.

Hilsen oss hos Barneombudet.

Spørsmålsarkiv