14. februar 2019

Komplisert

Hei dette spørsmålet er litt komplisert. Det starter ved at jeg og noen andre sa note til en aen gutt som er en slags del av gjengen . Han lo og vi sa det igjen og har lo veldig mye. Noen uker etterpå, stør jeg i gangen på skolen med en venn. Vennen min roper det til han, og han som ble kaldt det kommer å slår meg til flere ganger. Han har slott meg en gang før også. Etter han slå til meg har han vært sur fordi jeg er med bestevennen min, viser fingeren og roper høyt at jeg er rasist. Nå driver moren hans og ringer til læreren min og sier at han ikke har det bra på skolen. Læreren har sagt at vi skal ha et møte med foreldrene og meg og han. Eller han sa det til pappa som sa det til meg. Jeg har holdt meg unna han i flere måneder men fortsatt er det navnet mitt som blir nevnt når moren ringer . Jeg er jo ikke med han i friminuttet engang. Men spørsmålet er: må jeg bli med på møtet , eller kan jeg nekte?

Hei, og takk for at du skriver til Barneombudet.

Det er foreldrene dine som bestemmer om du må gå på dette møtet på skolen eller ikke.

Vi forstår at det kan være vanskelig og at du ikke har lyst til å gå på et sånt møte. Likevel er det lurt å tenke gjennom det en gang til.

Målet med møtet bør være at dere lytter til hverandres oppfatning av det som har skjedd. Du kan fortelle hvordan du har opplevd det, og han kan fortelle hvordan han har opplevd det.

Det beste er om dere klarer å lytte til hverandre og snakke sammen på en rolig og ordentlig måte. Da kan møtet gjøre at misforståelser mellom dere blir oppklart, og det vil jo være bra så slipper dere å være sinte på hverandre når dere møtes.

Noen skoler er flinke til å ordne sånne møter, men noen ganger ender det med at ting blir enda vanskeligere. Da kan Konfliktrådet hjelpe til. De er vant til å ha samtaler mellom to parter som er veldig uenige, og får ofte til gode løsninger. Dette kan du foreslå for skolen din.

Vi håper det ordner seg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv