4. mars 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Kjæresten til mamma

Hei.
Mamma og kjæresten hennes har tenkt å flytte sammen men jeg liker ikke han og jeg vil bare at det skal være jeg og søskene mine som bor med mamma. Hvordan skal jeg få si dette til hun, sånn at hun skjønner hva jeg mener?

Hei,

Så fint at du skriver til oss om dette.

Vi forstår at dette er vanskelig for deg. Du er ikke alene om å ha det sånn. Mange synes det er vanskelig når foreldre får ny kjæreste, for eksempel fordi forholdet man har til moren eller faren sin forandrer seg.

Du har rett til å ha det trygt og godt hjemme. Det er foreldrene dine som skal passe på at du har det bra, og gi deg den støtten du trenger. Det er derfor viktig at moren din forstår hvordan du har det. Selv om hun ikke er enig i alt du sier, er det viktig at hun respekterer at det er sånn for deg.

Vi anbefaler at du prøver å snakke med moren din om dette. Prøv å forklare akkurat hvordan du har det, og hvordan det føles for deg. Noen ganger kan det hjelpe å ha med seg en voksen når man snakker med foreldrene sine om vanskelige ting. Du kan for eksempel vise det du skriver til en annen voksen som du stoler på, og spørre om den kan hjelpe deg å snakke med moren din. Kanskje kan du snakke med faren din eller en annen voksen du stoler på i familien din? Eller skolehelsepleier (helsesøster) eller en lærer?

denne siden har vi laget noen råd om hvordan du kan snakke med voksne om noe som både er vanskelig og viktig. Vi håper og tror den kan være nyttig for deg når du skal snakke med moren din.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv