13. februar 2020

kjæreste som kan miste foreldrene sine

kjæresten min brukte å bli slått av foreldrene sine og jeg sa det til mamma etter en stund sluttet de å slå men mamma sa det til skolen og nå kan han miste foreldrene sine og jeg føler at det er min syld, hva skal jeg gjøre?

Hei!

Takk for at du skriver til oss.

Det er ikke sikkert at dette betyr at han ikke kan bo med foreldrene sine. Vi vet ikke hva som skjer i denne saken, med ofte er det slik at barnevernet vil snakke med foreldrene og gi dem hjelp slik at de slutter å bruke vold. Uansett hva som skjer, så er det viktig å huske på at dette ikke er din skyld.

Ingen barn skal leve med vold i familien. Derfor er det viktig at de som opplever å bli slått får hjelp, og at også de som slår får hjelp. Det er viktig å si fra hvis noen du kjenner blir slått hjemme.

Vi forstår godt at du synes dette er vanskelig. Kanskje det kan hjelpe å snakke med en voksen. Det kan være en i familien din, en lærer eller helsesykepleier på skolen. Hvis du ikke vil snakke med noen du kjenner, kan du også ringe, skrive eller chatte med Kors på halsen. De voksne som svarer der er gode til å lytte, snakke og støtte barn og ungdom.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv