29. august 2019

Kjæreste

hei jeg er en jente på 14 år, jeg og broren min skilles 1 år sa han er 15 jeg er 14. han fikk lov til å henge å ta med jenter i alder av 14 men jeg kan så vidt snakke med gutter og mamma og de blir sure vis jeg nevner ordet gutt, og vi er en kristen familie. har de rett til å forskjellsbehandle så mye for hvilket kjønn du er?

Hei, og takk for at du skriver til oss!

Gutter og jenter skal ikke forskjellbehandles. Du har selv rett til å velge hvem du blir glad i. Barn og ungdom bør selv få velge om de vil ha kjæreste, og hvem de vil ha som kjæreste. Likevel kan ikke noen gå inn i familien din å bestemme at foreldrene dine må gjøre ting annerledes. Foreldrene dine har ansvar for deg til du blir 18 år og kan derfor bestemme ganske mye.

Ofte er det sånn at foreldre bestemmer over barna fordi de mener det er best for dem. Det kan være at de vil beskytte deg.

Det som hjelper er ofte å snakke sammen. Da kan begge parter bedre forstå hvordan den andre tenker og føler. Kanskje finner dere ut av det, eller iallefall kan møtes et sted midt imellom?

Så selv om det kan være vanskelig er nok dette noe du må ta opp med foreldrene dine. Vi har laget noen tips til den vanskelige samtalen med en voksen som kan gi deg noen råd. Hvis de ikke vil høre på deg kan du kanskje snakke med helsesøster på skolen om dette?

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv