8. mai 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Karakter

Hei! Jeg går VG1 og har i år hatt geografi som avsluttende fag. I den forbindelse fikk jeg 6 og 6- første halvår og 6/5 og 5 dette halvåret. Læreren min sier jeg må ta vippeprøve for å se om jeg får 6 på vitnemålet siden karakterene fra første halvår ikke gjelder. Prøvene har gjeldt like mye og vi har ikke repetert noe av stoffet vi gikk gjennom første halvår. Kan læreren gi standpunktkarakter basert på siste halvår eller skal hun se helheten og ta med karakterene for hele skoleåret. Hvis det er slik, mener jeg at jeg ligger på en svak, men soleklar 6er og vil få det i standpunkt.

Hei!

Takk for spørsmålet ditt.

Standpunktkarakterer skal settes på et bredt grunnlag og læreren din skal basere den på den kompetansen du har vist i faget. Dette kan være gjennom hele året, men det er vanlig at det legges mest vekt på det som er gjort mot slutten.

Når læreren din setter karakteren er det ikke bare prøvene som betyr noe. Det kan også være det du har gjort i timene. Læreren din skal gjøre en konkret vurdering. Om læreren din er i tvil om karakteren din kan læreren din be deg om å ta en prøve for å få et bedre vurderingsgrunnlag. Denne prøven vil være en av mange prøver som er med og sier noe om hvilke standpunktkarakter du skal ha. 

Om du ikke er fornøyd med standpunktkarakteren du får, kan du klage på den. Vi har skrevet mer om klage på standpunktkarakterer her.

hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv