3. desember 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

kan jeg(16) flytte inn med kjn(23) min?

hei jeg lurte bare på om din mening om at jeg flytter ut med kjn min i noen uker/måneder? mamma bryr seg ikke og pappa har jeg ikke kontakt med.

kjn min er den eneste som bryr seg om meg og vi han kjent hverandre i over 2 år.

jeg er drittlei av mamman min og ho er sikkert drittlei av meg å

Hei og takk for at du skriver til oss!

Foreldrene dine skal ta vare på deg. Frem til du er 18 år er det foreldrene dine som bestemmer hvor du skal bo. Vi synes ikke det er noen god idé å flytte sammen med kjæresten sin når man er 16 år.

Vi anbefaler at du snakker med moren din om hvordan du har det hjemme. Om du synes dette er vanskelig har vi samlet noen råd til deg her.

Dersom du ikke ønsker å snakke med moren din om dette, anbefaler vi at du snakker med helsesøster på skolen eller noen andre voksne du stoler på om hvordan du har det hjemme.

Barnevernet kan også hjelpe deg. De hjelper ungdommer og foreldre når det er vanskelig hjemme og foreldrene ikke får til å ta vare på barna sine. De kan både hjelpe foreldre med å ta vare på barna sine, og i de mest alvorlige sakene bestemme at barnet skal flytte ut av familien. Du finner kontaktinformasjon til barnevernet her

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv