3. april 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Kan de tvinge meg?

Hei, jeg er en gutt på 12 år.

jeg har veldig lyst til å begynne på fotball laget i nærområdet mitt å spille fotball men moren min sier at jeg ikke får begynne på laget å istedet sier hun at jeg må trene taekwon-do noe jeg ikke har lyst til.. jeg har ingen intresse for taekwon-do og vil veldig gjerne spille fotball på fotball laget men hun sier at jeg ikke får lov til å gå på fotball å må heller trene taekwon-do.. har hun lov til å tvinge meg? og ikke la meg begynne på laget å spille fotball har verdt min drøm i så mange år å nå lar hun meg ikke spille fotball på laget han hun lov til det?

så jeg trenger litt hjelp her… 🙁

Hei, og takk for at du skriver til oss!

Hvis du opplever at moren din tvinger deg til å være med på fritidsaktiviteter som du ikke vil, kan det være en god idé å snakke med henne om det. Hun må ha en god grunn for å tvinge deg til å gå på aktiviteter du selv ikke ønsker, og må fortelle deg hva som er grunnen.

Hun må også høre på deg og ta din mening på alvor. Jo eldre du blir, jo mer skal meningen din telle. Fortell henne hvorfor du ønsker å spille fotball og ikke gå på taekwon-do.

Du er nå 12 år, og foreldrene dine skal derfor legge stor vekt på det du mener. Men det er likevel foreldrene dine som har ansvaret for å ta en avgjørelse, og som bestemmer til slutt.

Hvis du synes det er vanskelig å snakke med foreldrene dine om dette, kan du få noen tips til den vanskelig samtalen med en voksen her: Lenke til side om den vanskelige samtalen med voksne

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv