5. oktober 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

jente<3

alle i min alder har facebook eller snapchat eller noe annet å mine forelder sier at jeg kan ikke de vil ikke at jeg skal få kjærste eller noe venner det syns jeg at det er ikke uret ferdi for meg daaa

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Facebook og Snapchat har 13 års aldersgrense. Dette er det de som har laget programmene som har bestemt. Det er likevel opp til dine foreldre å bestemme om du bør ha Facebook og Snapchat.

Jo eldre du er jo mer skal foreldrene dine høre på deg, og legge vekt på det som du mener. De skal gjøre det som er bra for deg.

Å ha venner er viktig for å ha det bra. Dersom dine foreldre ikke vil at du skal ha venner, så bør du ta det opp med noen voksne som du stoler på. Prat om det til læreren din, eller til helsesøster på skolen. Du kan også kontakte Røde Kors hjelpetelefon, Kors på Halsen. Der jobber det folk som gjerne vil prate med deg om ting du lurer på eller trenger hjelp til.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv