29. juni 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Jente 12 år

Mamma sier at hun gidder ikke og høre på meningen min og sier at den er negativ.

Hei og takk for at du skriver til oss hos Barneombudet!

Mammaen din kan ikke la være å høre på deg. Alle barn har rett til å bli hørt og til å si sin mening. Fra barn er 12 år gamle skal det legges stor vekt på det barnet selv mener. Du kan lese mer om barns rett til å bli hørt og til å si sin mening her.

Dersom mammaen din mener at en mening du har er negativ, må hun også forklare deg hvorfor hun mener det du sier er negativt. Det er likevel ingen ting i veien for at både voksne og barn noen ganger har negative meninger. Det er helt normalt. Hvis dette er noe din mamma ofte sier til deg mener vi hos  at du bør spørre henne om hvorfor hun mener du er negativ. Kanskje hun har noen forslag og at dere sammen kan komme frem til noe positivt?

Noen ganger kan det være vanskelig å snakke med voksne. Hvis du synes det er vanskelig å snakke med moren din om dette, kan du snakke med en annen voksen du stoler på. Det kan være en lærer, helsesøster, nabo eller andre. Vi har også laget noen tips til en slik samtale. Kanskje det er nyttig for deg?

Lenke til tips til den vanskelige samtalen med en voksen.

Vi håper at disse tipsene vil gjøre ting enklere for deg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv