28. juni 2019

Jeg vil ikke bo hos mamma

Jeg vil ikke bo hos mamma, jeg hater mamma. Vi er to veldig forskjellige mennesker. Jeg begynner å gråte bare av tanken på å være på ferie med henne. Jeg vil bo 100% hos pappa, men jeg får ikke lov av pappa fordi han mener at han skal ha fritid uten barn (noen ganger). Selvfølgelig har vi prøvd å dra til familieærenkontoret og masse sånt, men det hjelper ikke en dritt. De fokuserer bare på hvordan jeg og mamma kan få et bedre forhold isteden for å skjønne hvordan jeg har det hos mamma og at mamma ikke er noe god til å oppdra meg på en god måte. Nå kommer i all fall spørsmålet: Hvorfor har det blitt satt en så stor alders grense på at foreldrene kan bestemme hvem du skal bo hos? Jeg har jo alle rede flyttet hjemme fra når det er min tur til å bestemme hvem jeg skal bo hos, det er den dummeste loven i hele verden!!!!

Hei,

Fint at du kontakter oss.

Vi skjønner at du er skuffet og lei deg fordi du ikke får mulighet til å bestemme hvor du skal bo. Som barn har du rett til å bli hørt i saker som handler om deg og ditt liv. Foreldrene dine skal lytte til deg, og legge vekt på meningene dine. Det er likevel de som til slutt bestemmer over deg og hvor du skal bo. Det er fordi de har ansvar for deg frem til du er 18 år. Les mer om barns rettigheter når foreldre ikke bor sammen her.

Selv om foreldrene dine bestemmer hvor du skal bo, så har du rett til å bli tatt godt vare på av foreldrene dine og få god omsorg. Hvis du føler at moren din ikke tar godt vare på deg, tror vi derfor det kan være viktig at du snakker med noen voksne du stoler på om hvordan du har det hjemme. Det kan for eksempel være en annen i familien din.

Du kan også ringe Kors på halsen. Det er en tjeneste der du kan spørre om det meste. Du kan også kontakte de på e-post, chat eller i forum på nett. De som svarer er flinke til å lytte, snakke og støtte barn og ungdom. De har taushetsplikt om det du forteller, og du trenger ikke si hvem du er. 

Vi har også laget en side som heter Den vanskelige samtalen med en voksen. På denne siden vil du finne gode tips til hvordan du går fram når du skal ta opp vanskelige temaer med voksne. Kanskje kan du finne noen gode råd for hvordan du skal snakke med moren din uten at dere må krangle hele tiden.

Vi håper at dere sammen vil finne ut av dette.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv