26. mai 2020

Jeg vil bo fast hos mamma!

Hei, foreldrene mine skilte seg for ca. 1 og et halvt år siden. Jeg har ikke hatt lyst til å bo hos pappaen min, men har avogtil blitt tvingt. Han har ikke gjort noe mot meg, men jeg får en redsel av å dra dit. Vi har snakket på et familievernkontor og blitt enig om at jeg kunne bo fast hos mamma i 6 mnd, men fortsatt møte pappa. Nå er det gått 4 mnd av den avtalen, og mamma sier at jeg burde dra dit for å ikke miste kontakten med pappa. Hun vil at jeg skal ha et godt forhold til han, men jeg mener selv at det er best for meg om jeg bor fast hos mamma fordi jeg blir så sint og trist av å være hos pappa. De begynner å tvinge meg mer og mer, og sier at med engang avtalen er over skal jeg bo så mye som mulig hos pappa. Både mamma og pappa er enige om at det er lurt at jeg bor der mye, men ikke jeg. Jeg blir trist av å tenke på det. Har de lov å tvinge meg til å bo der når jeg overhode ikke har lyst?

Hei

Så fint du skriver til oss om dette. Mange barn synes det er vanskelig når foreldrene blir skilt.

Foreldrene dine bestemmer til sist, men de skal legge stor vekt på hva du mener og ønsker. De skal gjøre det som er best for deg.

Har du fortalt foreldrene dine det du skriver til oss? Vi tror det er veldig viktig at de vet hvordan du har det. Dine behov og ønsker kan være annerledes enn det foreldrene dine tror. Det er ikke greit at du blir redd eller trist. Da må de finne en løsning som er bra for deg.

Du kan også be om å få dra til familievernkontoret. De kan hjelpe dere sånn at dere får til en god løsning. Familievernkontoret skal snakke med deg og passe på at du blir hørt, og ta hensyn til dine ønsker.

Hvis du synes det er vanskelig å snakke med foreldrene dine kan det være lurt å forberede seg og planlegge litt. På nettsiden vår kan du lese tips til hvordan du kan ha den vanskelige samtalen med en voksen. 

Vi har også mer informasjon om å endre avtale om bosted når foreldre ikke bor sammen her: Endre avtale om bosted og samvær.

Lykke til! Vi håper det ordner seg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv