8. februar 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Jeg trives ikke hjemme

Jeg trives ikke hjemme eller på skolen og gråter meg ofte til søvne og tenker om derre har noen tips til og ha det bedre

Hei

Så fint du skriver til oss om dette. Det høres ikke noe godt ut å ha det sånn. Heldigvis finnes det ting du kan gjøre for å få det bedre!

Vårt råd er at du finner noen du kan snakke med om dette. Det å sette ord på hvordan du har det, kan gjøre at ting blir lettere. Andre kan også gi deg gode råd til hva du kan gjøre.

Foreldrene dine skal ta vare på deg og passe på at du har det bra. Hvis du føler at du ikke får god omsorg, bør du fortelle det til noen. Det kan være en lærer, helsesykepleier eller en annen voksen du stoler på.

Hvis du synes dette er vanskelig kan du også ta kontakt med Røde Kors ungdomstelefonen. De har mye erfaring med å snakke med barn og ungdom som har det vanskelig. De som jobber der er veldig flinke. De vil lytte til deg og kan hjelpe deg videre. Du kan enten ringe, skrive sms eller chatte.

De voksne på skolen har et spesielt ansvar for at du skal ha det bra på skolen. Du kan fortelle en voksen på skolen at du ikke trives. Da må de sørge for at du får det bra. På nettsiden vår kan du lese mer om retten til et trygt og godt skolemiljø, og hva rektor skal gjøre. 

Vi håper du finner noen å snakke med og at du får det bedre snart! Hvis ikke kan du skrive til oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv