22. september 2016
Dette spørsmålet og svaret er over 3 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Jeg tisser fortsatt i senga!

Hei jeg er en jente på 11 år som fortsatt tisser i senga, vennene mine vet det ikke fordi jeg tisser ikke alltid. Men når jeg tisser så blir pappa dritsur og jeg har lyst til å bo mere hos mamma enn hos ham pogrunn av det ( de er skilt ) har jeg rettighet til å velge det når jeg er/fyller tolv??
Hilsen:desperat Jente😭

Hei, fint at du har skrevet til Barneombudet.

Du kan ikke bestemme hvor du skal bo, men når du blir tolv år skal foreldrene dine legge stor vekt på hva du mener. Barneombudet har skrevet litt om hvilke rettigheter barn har når de vil forandre på hvor mye de vil bo hos enten mamma eller pappa. Det ligger en lenke til denne nettsiden nederst i svaret.

Har du snakket med helsesøster eller fastlegen din om at du tisser i sengen? Det vil vi råde deg til at du gjør. Det er ikke helt uvanlig at barn på din alder tisser i sengen. Derfor kan det være lurt å snakke med noen om er flinke på dette med kropp og helse. Vi tror kanskje at helsesøster eller fastlegen kan hjelpe deg.

Barneombudet synes uansett at faren din ikke trenger å bli sur når du tisser i sengen. Det er dårlig gjort.

Lenke til nettside om å endre samvær og flytte

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv