25. oktober 2019

Jeg sliter hjemme

Hei. Jeg er en jente på 15 år som er veldig omsorgsfull og trives ikke hjemme eller på skolen. Jeg har veldig vondt i kroppen når jeg reiser til og fra skolen fordi jeg er redd for hva som skal skje når jeg kommer hjem:( moren min og faren min drikker hver dag, de sitter ikke sånn at jeg ser dem men jeg hører dem og ser det når de først er der jeg er ! Jeg sover ikke på natta og tenker ganske mye! Jeg vurderer og si til saksbehandlerne mine at jeg vil flytte i fosterhjem til foreldrene mine har skjerpet seg og blitt ordentlige folk som jeg tørr å ha noe med å gjøre, mamma blir med meg på møter osv men pappa hjelper meg aldri. Jeg har gått igjennom mye av dette i mange år og er så lei, de lover å hjelpe meg men de gjør det ALDRI. Er det sånn at hvis jeg flytter i fosterhjem kan jeg flytte tilbake til min biologiske familie når dem har fått hjelp da også kan de bli tvingt til å få hjelp? De tror ikke de har problemer noe som dem har. Hvem kan jeg flytte til. Håper på og få svar fort

Hei,

Fint du kontakter oss.

Vi forstår at du har det vanskelig. Det er veldig bra at du ønsker å få hjelp.

Det er viktig at du får snakket med noen voksne du stoler på om hvordan du har det hjemme. Det kan være en lærer eller helsesykepleier på skolen din.

Du skriver at du har en saksbehandler. Det betyr at du kanskje allerede er i kontakt med barnevernet? Hvis du er det, så bør du diskuterer dette med saksbehandleren din. Fortell hvordan hverdagen din er og at du har det vanskelig. Vi tror det er viktig for deg å ta den samtalen.

Hvis du ikke allerede er i kontakt med barnevernet, så kan du lese litt mer om hva barnevernet er og hva de gjør for å hjelpe barn som trenger det. les mer om barnevernet . 

Du kan også ringe Alarmtelefonen 116 111. Om du vil, kan du ringe dit anonymt. De kan gi deg råd og hjelpe deg direkte hvis du har behov for det.

Vi kan dessverre ikke svare på på om hjemmesituasjonen din er så alvorlig at du må flytte. Det viktigste nå er at du får hjelp av noen trygge voksne rundt deg slik at barnevernet kan vurdere det.

Ta kontakt med oss igjen om det er noe mer du lurer på.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

 

Spørsmålsarkiv