13. juni 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Jeg savner mamma😭

Jeg har lyst til å være oftere til mamma. Jeg er der tredje hver helg. Jeg har sakt det til barnevernet å men de har ikke gjort noe med det😭Jeg håper jeg kan få et svar.

Hei og takk for at du skriver til Barneombudet.

Vi skjønner veldig godt at du savner mamma, og at du ønsker å se henne oftere.

Det du kan prøve er å forklare barnevernet at du savner mamma veldig, og at du ønsker å være mer sammen med henne. Du kan også spørre om dere kan ha kontakt på annen måte, for eksempel Skype eller Facetime (videotelefon).

Kanskje du kjenner en annen voksen som kan hjelpe deg å fortelle barnevernet hvordan du føler det? Dette kan for eksempel være en lærer eller helsesøster på skolen. Vi vet ikke hvor du bor nå, men enten ansatte på institusjon eller tilsynsfører i fosterhjemmet ditt kan også hjelpe deg å snakke med barnevernet.

Vi hos Barneombudet vet at det kan være vanskelig for barn å snakke med voksne om vanskelige ting. Vi har derfor laget noen tips som kanskje kan hjelpe deg litt med dette. Disse finner du her.

En mulighet er også at du skriver et brev til barnevernet og forklarer hvordan du føler og at du gjerne vil se mamma oftere. Noen ganger kan det være godt å få skrevet ned ting man tenker på. Dette er også noe du kan spørre en voksen om hjelp til.

Noen ganger kan ikke barnevernet forandre på hvor ofte man får se foreldrene sine. Da skal de forklare deg hvorfor det er sånn på en måte som du forstår. Du kan uansett spørre på nytt når det har gått en stund.

Vi håper at du får det bra fremover.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv