20. oktober 2018

jeg har rømt flere ganger fra fosterhjem

Hei !

Jeg har det siste året bodd i beredskapshjem først og så i et fosterhjem. Jeg har bodd i fosterhjemmet i 6 måneder og har ingen venner, jeg blir mobbet på skolen. Jeg har prøvd å snakke med barnevernet om at jeg ikke vil bo her, men ingen vil høre på meg. Jeg vil i nytt fosterhjem eller hjem til mamma og pappa. Foreldrene mine har anmeldt fostyerforeldrene mine for omsorgssvikt så jeg håper at det vil gjøre at jeg kan flytte. Jeg har også rømt flere ganger både fra beredskapshjemmet og fosterhjemmet, men de sender meg bare tilbake til samme familien. Hva kan jeg gjøre. Ingen på skolen vil hjelpe meg heller. Har prøvd å snakke med helsesøster også.

Hei!

Vi forstår godt at du har det veldig vanskelig og at du ønsker forandring i livet ditt.

Det å rømme vil nok ikke gjøre at du får det bedre. Vi tror det er lurt at du forsøker å løse dette på en annen måte, selv om det kan ta tid. Under har vi noen forslag.

  • Be om å få snakke med saksbehandleren din i barnevernet. Ta gjerne med en tillitsperson eller en voksen som du stoler på. Be om at barnevernet gjør noe for at du skal få det bedre både i fosterhjemmet og skolen.
  • Du kan kontakte barnas jurist. De kan kanskje hjelpe deg med barnevernet.
  • Du bør kontakte Fylkesmannen i fylket der du bor. De kan hjelpe deg med å få skolen til å gjøre noe med mobbingen

Hjelper ingen av disse tingene, kan du skrive til oss igjen på post@barneombudet.no, så skal vi forsøke å hjelpe deg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv