29. januar 2019

Jeg har en venn som har blitt tvunget til å sende nakenbilde av seg selv.

Vennen min ble tvunget av en mann til å sende et nakenbilde av seg selv. Hun har bare sagt det til to andre enn meg. Hun tør ikke si ifra til familien sin. Hva kan jeg gjøre for å hjelpe?

Hei!

Så fint at du bryr deg om venninnen din og tar kontakt med oss!

Vi forstår at det er vanskelig å si ifra til familien, men vårt råd er at du likevel må prøve å overbevise henne om å fortelle dette til en voksen.

Dette er ikke noe hun skal måtte ordne opp i alene. Det er ikke lett å stoppe det, hun kan bli presset til å dele mer, og da kan hun trenge hjelp av voksne for å få slutt på det.

Politiet har en nettside som heter Delbart. Her er det noen gode råd. Det er særlig to avsnitt du kan lese, kanskje sammen med venninnen din:

Hva kan den som opplever slike situasjoner gjøre?

Hva kan foreldre gjøre?

Vi vet at mange barn og unge ikke vil fortelle til foreldrene at de har delt bilder. Ungdom forteller at de synes det er flaut, at de føler at de har gjort noe dumt. De er redde for at foreldrene blir skuffet eller sinte, og at de blir fratatt mobilen.

Likevel er det viktig at man ber en voksen om hjelp når man opplever dette. Foreldre ønsker først og fremst å hjelpe barna sine når de opplever noe som er vanskelig.

Vi håper du får venninnen din til å si ifra om det!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv