23. oktober 2018

Jeg har det vanskelig både hjemme og skole hverdagen!

Hei
Jeg går på skole ogkommer ofte sliten hjem etter lang dag. Når jeg kommer hjem har jeg i tillegg mye lekser og innleveringer som skal gjøres. Men det er ikke like lett å gjøre kun det. Når min mor er veldig streng og vil at jeg skal vaske hjemme, passe på ungene og hun kjefter mye på meg. Hun kaller meg stygge ord,ubrukelig og mye mer. Selv om jeg gjør det hun ber om like vel, og det går utover skolen min og fritiden min. Jeg har i hele dette året vært en gang ute med en vennine. Jeg har mange andre venner men det er vanskelig når jeg ikke kan ha fritid utenfor husket engang. Jeg vet virkelig hva jeg skal gjøre. Min mor truer med vold om jeg ikke gjør det hun vil. Og når jeg gjør hus arbeidet, er jeg så sliten at jeg ikke rekker leksene. Eller vært med venner. Så kommer jeg til skolen som jeg er redd for skal sette anmerkninger for jeg har ikke gjort lekser eller til prøver. I tillegg er jeg en elev som liker å gjøre godt på skolen, så jeg får selvfølelse av det. Men ingen forstår meg. Jeg kan ikke snakke med mamma fordi jeg er redd for hun. Og heller ikke skolen fordi dem har nok av harde forventinger til meg. Men har ikke gode kontakter med mine vennner heller, siden jeg ikke kan henge med dem engang. Selv helgene går mamma ut og jeg er hjemme med ungene og vasker lager mat og hele pakka. Sånn har det vært i hele 5 år og jeg tror ikke jeg orker mer. For det begynner å skikkelig ut over meg alle veier. Når jeg får stipend bruker mamma det også selv, og på ungene. Jeg virkelig ikke kontroll på livet mitt. Begrunn av dette og merrr!!!!!…………..:(

Hei,

Fint at du kontakter oss.

Vi forstår at du ikke har det så bra hjemme sammen med moren din.

Du skriver at du har veldig mange plikter hjemme og at moren din truer deg dersom du ikke gjør det hun ber om. I tillegg går dette utover skolearbeidet ditt. Slik skal det ikke være.

Det er viktig at du vet at moren din ikke har lov til å true deg hverken fysisk eller psykisk. Hun skal heller ikke gi deg så mange oppgaver og forpliktelser hjemme at det går ut over skolearbeidet ditt. Opplever du det slik, så må du si i fra at dette ikke er greit. Les mer her

Vi synes du bør snakke med noen voksne du stoler på om hvordan du har det hjemme. Det kan være en lærer eller helsesøster på skolen du går på.

Syns du det er vanskelig, så kan du ringe til Alarmtelefonen for barn og unge. Her får du snakke med en voksen som ønsker å hjelpe deg. De kan også sette deg i kontakt med hjelpetjenester der du bor.

Vi håper dette ordner seg.

Ta kontakt med oss igjen om det er noe mer du lurer på.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv