4. mai 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Jeg er redd

Hei, veninnen min fortalte en sann historie om når onkelen hennes var i London. Historien handlet om en person som latet som han var en taxisjåfør, han sa han kunne kjøre onkelen og tanten hennes gratis til flyplassen, men når de var fremme krevde han masser av penger. Han hadde nummeret og Facebooken til tanten hennes og sendte tanten og onkelen truemeldinger! Nå er jeg redd for å gå ut av huset med og uten mamma og pappa. Hva kan jeg gjøre for å overvinne frykten?

Hei, så fint du skriver til oss!

Det er ikke noe gøy å være redd, og det er helt normalt å bli redd innimellom. Spesielt når man hører om skumle ting som skjer.

Vanligvis så hjelper det å snakke med noen! Vårt råd er å snakke med en voksen du stoler på, og fortelle det du har skrevet til oss. Du kan for eksempel snakke med foreldrene dine, en lærer, helsesøster eller en annen voksen.

Du kan også kontakte Kors på halsen. Der sitter det voksne som er vant til å snakke med barn og ungdom, og som kan gi deg gode råd. De har telefon, e-post, chat og forum. Kom i kontakt med Kors på halsen 

Vi håper det ordner seg for det raskt! Hvis ikke kan du ta kontakt med oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv