21. september 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Jeg bor i beredskapshjem

Hei !

Jeg har bodd i beredksapshjem i 10 dager, og de de har sagt at jeg mnå bo her til fylkesnemda har bestemt om jeg skal i fosterhjem eller får komme hjem til mamma og pappa. Jeg har rømt flere ganger, og krangler hee tiden med fosterforeldrene mine og med elever på den nye skolen min, og til slutt så flyttet de meg over i en annen klasse. Men der har jeg det enda verre. Nå sier fosterforeldrene mine at de tror det er best at jeg bor et annet sted fordi det ikke finnes kjemi mellom oss og at jeg ikke hører på dem, dehar jop lovet at de skulle passe på meg til jeg fikk vite hva som skal skje med meg. Kan de bare kaste meg ut, og hvor må jeg da flytte, må jeg bytte skole igjen ?

Hei og takk for at du skriver til Barneombudet.

Det er leit å høre at du ikke har det helt lett nå. Vi forstår at det er vanskelig for deg å komme til et nytt sted med nye voksne og ny skole. Du må likevel vite at det er de voksnes oppgave å sørge for at du har det bra, både i beredskapshjemmet og på skolen. Dette gjelder fosterforeldrene, barneverntjenesten og de som jobber på den nye skolen.

Når fosterforeldre har sagt ja til å passe på deg kan de ikke bare kaste deg ut. Fosterforeldrene dine må først snakke med deg og barneverntjenesten, og dere må sammen finne ut av hvordan ting kan bli bedre for deg.

Når du er i kontakt med barnevernet har du rett til å bli hørt. Det betyr at du blant annet skal få si din mening om hvor du ønsker å bo. Hvis du ønsker å bli boende der du er nå, bør du fortelle dette til fosterforeldrene dine og til barneverntjenesten. Kanskje dere kan sette dere ned sammen og snakke om hva som er best videre og hva som er vanskelig nå?

Det kan likevel være at barneverntjenesten mener det er best for deg å bo et annet sted. Det kan derfor være at du etter hvert blir flyttet til et annet fosterhjem. Hvis dette ligger langt unna der du bor nå, kan det være at du må bytte skole. Men som sagt, må barnevernet alltid gjøre det som er best for deg.

Dersom du har andre spørsmål må du bare ta kontakt med oss igjen. Du kan også ringe oss på 22 99 39 50. Be om å få snakke med Mathias som jobber på kontoret.

Vi håper virkelig ting blir bedre for deg fremover!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv