6. august 2018

Instagram

Jeg har ig og har litt over 1000 følgere og jeg har privat konto. Og meste parten kjenner jeg og resten av følgerene mine vet jeg hvem er og har hørt om de.Jeg har bare 2 bilder som er bilde av fjese mitt! Men har moren min og onkelen min rett til å tvinge meg til å slette Instagram?

Hei, og takk for spørsmålet ditt!

Det er ingen lov som sier at moren sin ikke kan slette Instagram-kontoen din. Du har rett til privatliv og medbestemmelse, samtidig er det trolig moren din som har kjøpt mobilen som du bruker til Insta, og har skrevet under på at du kan opprettet en konto (den gangen du laget kontoen din), og kan trekke denne godkjenningen tilbake.

Som du forstår er det ikke så lett å si hva som er lov og hva som ikke er lov mellom foreldre og barn. Uansett er det nesten umulig å få noen til å kontrollere dette.

Derfor er vårt råd at du snakker ordentlig med moren din om dette. Du kan be en annen voksen om hjelp hvis du vil. Dersom du forklarer moren din hva du bruker kontoen til, og at dere kan sette opp regler dere lager i fellesskap, vil hun kanskje la deg beholde kontoen?

Når man er veldig uenige om noe kan det være lett å bli sint, og da er det ikke lett å bli enige. Vi tror det kan være lurt at du forbereder deg til hvordan du vil snakke med moren din, og vi ha laget noen råd til hvordan det kan gjøres.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv