9. oktober 2018

Innkjøp av briller

Hei, jeg har ødelagt brillene mine. Går rundt med dem fortsatt, det eneste som holder dem sammen er litt gaffateip. Jeg trenger nye briller, men foreldrene mine vil ikke betale. Hva gjør jeg??

Tema: Familie

Hei, og takk for at du skriver til oss!

Foreldrene dine har forsørgeransvar for deg frem til du er 18 år. Det betyr at de skal sørge for at du har det du trenger av mat, klær og nødvendig utstyr. Hvis du trenger briller på grunn av synet ditt, skal foreldrene dine derfor sørge for at du har dette. Reglene om foreldrenes forsørgeransvar står i barneloven § 68.

Hvis brillene dine har blitt ødelagt, må foreldrene dine enten hjelpe deg med å få de reparert, eller sørge for at du får nye. Men foreldrene dine kan selv bestemme hvor dyre briller de vil betale for, så lenge de er forsvarlige for synet ditt.

Du skriver ikke hva som er grunnen til at foreldrene dine ikke vil betale. Dersom det er på grunn av økonomi, så kan foreldrene dine kontakte NAV og søke om dekning der, altså søke om sosialhjelp.

Hvis det er noe annet enn økonomi som er grunnen til at de ikke vil betale, kan du/dere eventuelt kontakte familievernet eller barnevernet i kommunen din for å få hjelp til å løse dette.

Du kan også ta kontakt med Barnas Jurist for å få mer informasjon om dine økonomiske rettigheter.

Vi håper det løser seg! Skriv gjerne til oss igjen om du har flere spørsmål.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv