18. februar 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Inne-tid

hva er normale inne tider fra 13 år( tenker da på helgetider og ukedagtider. Mine foreldre er superstrenge og sier halv ni i ukedager og ni i helger . Er dette veldig strengt?? Mange på trinnet får være ute mye lenger enn det. Men lurer på hva som er normalt her? Alle har så forskjellige regler

Hei!

Det er dessverre vanskelig for oss å svare på hva som er normale innetider for 13-åringer. Dette er noe foreldrene bestemmer. Som du skriver, kan det derfor være ulike regler i ulike familier.

Foreldrene dine har plikt til å ta vare på deg. Det betyr også at de skal bestemme en del i livet ditt, for eksempel hva slags innetider du skal ha. Men uansett hva de bestemmer, skal de tenke på hva som er best for deg. De skal også høre på hva du mener før de bestemmer noe.

Hvis du synes foreldrene dine har for strenge innetider, kan du derfor prøve å snakke med dem om dette. Men hvis dere ikke blir enige, er det likevel foreldrene dine som bestemmer til slutt.

På våre nettsider kan du lese mer om hva foreldrene dine bestemmer og hva du bestemmer hjemme. 

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv