9. april 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

i beredskapshjem

Jeg har ganske nylig blitt flyttet i beredskapshjem, og har ikke få ha lov til å ha kontakt med foreldrene mine utenom avtalte møter. De vet heller ikke hvor jeg bor i beredskapshjem. Det har vært behandlet i fylkesnemda og i tingrette, men mamma og pappa har anket det videre og sier jeg snart skal få komme hjem. Jeg har kontakt med foreldrene mine og vennene mine gjennom nettet uten at barnevernet og fosterforeldrene mine vet det, gjør jeg noe galt da, siden de ikke vet hvor jeg bor og vi egentlig ikke får ha kontakt utenom når barnevernet er der ?

Hei, og takk for spørsmålet ditt!

Det er fylkesnemnda som bestemmer hvor mye du skal være sammen med foreldrene dine når du bor i beredskapshjem. Fylkesnemnda og tingretten kan også bestemme hvor mye kontakt dere kan ha på telefon og på nett. I så fall har du ikke lov til å kontakte foreldrene dine mer enn det som er bestemt. Men hvis fylkesnemnda eller retten ikke har bestemt noe om dette, har du lov til å ha slik kontakt.

Vi vet ikke hva som er bestemt i din sak, eller hvorfor du ikke får lov til å ha mer kontakt med foreldrene dine. Men vi synes du skal spørre saksbehandleren din i barnevernet om dette. Du har rett til å få vite hva som er blitt bestemt og hvorfor, og du har rett til å snakke med saksbehandleren din når det er noe du lurer på. Du kan også si fra hvis du synes du har for lite kontakt med foreldrene dine eller vennene dine.

På denne siden kan du finne en oversikt over hvilke rettigheter du har når du bor i fosterhjem. Her står det også litt mer om kontakt med foreldre og andre når du bor i fosterhjem.

Vi håper det løser seg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv