14. januar 2020

hva skal jeg gjøre?

hei, jeg er jente på 15 år. Jeg blir ofte utestengt, baksnakket og får stygge blikk på skolen, av en gjeng i klassen. De har holdt på sånn lenge, men i perioder lar de meg være en del av gruppa og bryr seg. hvertfall later de som. Jeg snakket med en fra den gruppen og spurte hva de har imot meg. ho sa hun ikke viste hva, men at de ikke vil bli kjent med meg fordi de hører på rykter og er for opptatt og være venn med de populære. Jeg har mer eller mindre blitt mobbet siden 5.klasse på barneskolen. Jeg mistet en forelder i en alder av 6. Jeg bor nå med min pappa, men han er jo ikke til hjelp, han sier at jeg ikke ska bry meg og at det bare er jentedrama som kommer og går. Jeg klikker fordi han er jo helt dum som sier sånt. Han har aldri hvert til hjelp, ikke engang da jeg begynte og bli deprimert. Han bare kjefter og blir sur. jeg blir frustrert og bruker og bli sur tilbake. da sier han at det er jeg som alltid er frekk og ikke eier respekt. Jeg vet serr ikke hva jeg ska gjøre lenger. Like før jeg bare rømmer fra alt og alle.

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Vi er lei for å høre at du har det vanskelig. Det du forteller om utestenging blant jenter er vondt å oppleve, og vi forstår godt at du trenger støtte. Om du opplever at faren din ikke tar dette på alvor, er det viktig at du finner noen andre voksne å snakke med.

Skolen har ansvar for det psykososiale miljøet, noe som betyr at rektor og alle som jobber på skolen har et ansvar for at elevene har det bra på skolen. Når du sier ifra til en voksen på skolen om hvordan du har det, skal de ta deg på alvor og sørge for at det blir gjort noe for at ting blir bedre. Du kan lese mer om hva skolen skal gjøre, og hva du kan gjøre om du opplever at ting ikke blir bedre på våre nettsider. 

Når du ikke har det bra på skolen, er det viktig at du sier ifra til en voksen på skolen som du stoler på. Det kan være en lærer, rådgiver eller helsesykepleier.

Du kan også skrive til SnakkOmMobbing, eller ta kontakt med mobbeombudet i ditt fylke hvis du ønsker mer råd og veiledning i den situasjonen du står i.

Vi håper at dette kan være til hjelp, og at du snart får det bedre!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv