25. september 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Hva skal jeg gjøre ?

Jeg er en jente på 14 år i 9. klasse.. Jeg går på ungdomsskolen og på barneskolen ble jeg mobba hele året. Jeg ble mobbet for og være meg selv. Jeg har nå fått en personlighet en usikker personlighet fordi jeg ble mobbet. jeg har veldig dårlig selvtillit og jeg ler og smiler hele tiden fordi jeg er usikker.Nå så er det ikke like ille som det var på barneskolen men jeg får en del blikk, stygge kommentarer en del baksnakker meg og rykter.Ca hele 9. trinn er sånn mot meg. de fleste. Snakker med lærere men det endrer seg aldri . hva skal jeg gjøre jeg blir gal. Jeg får raseri anfaller noen få ganger fordi jeg blir irritert. hvorfor meg? Så hva burde jeg gjøre? Noen tips ???

Tema: Mobbing

Hei og takk for at du skriver til oss!

Du har rett til å ha det bra på skolen. Hvis du blir mobbet har skolen plikt til å hjelpe deg. Hvis det ikke hjelper å snakke med lærerne, anbefaler vi deg å snakke med andre voksne på skolen. Du kan for eksempel snakke med rektor, rådgiver eller helsesøster. Du bør da også fortelle at lærerne ikke har klart å gjøre noe for at ting skal bli bedre.

Det kan også være lurt å snakke med foreldrene dine om dette, slik at de kan støtte deg og hjelpe deg med å ta det opp med skolen.

Du kan lese mer om hva skolen skal gjøre når noen blir mobbet her.

Du kan også ta kontakt med ‘snakk om mobbing’. Det er en chattetjeneste for barn og ungdom som har spørsmål om mobbing. Du kan være anonym om du vil, og få råd om hva du bør gjøre. De kan du kontakte her.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv